latinica  ћирилица
20/02/2018 |  19:28 ⇒ 21:13 | Autor: RTRS

Pitanja socijalne pravde važna za pravednu ekonomsko – socijalnu politiku

Država mora da vodi pravednu ekonomsko-socijalnu politiku, te veliki značaj ima otvaranje pitanja socijalne pravde i jednakosti, poručeno je večeras na predavanju osocijalizmu i socijalnojpravdi.
Socijalistička partija - predavanje - Foto: RTRS
Socijalistička partija - predavanjeFoto: RTRS

Predavanje  o odnosu socijalne pravde i ljudskih prava i društvenih mreža, kao i o neoliberalizmu i urušavanju socijalne pravde organizovao večeras u Banjaluci otvorio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak, povodom Svjetskog dana socijalne pravde.

Selak je istakao je da država mora da pokaže brigu za svoj narod i mora da mu garantuje sigurnost, pravdu i ravnopravsnost.

„Današnji dan može poslužiti kao apel i upozorenje svim političkim subjektima u Republici Srpskoj da se odgovornije posvete socijalnoj pravdi, koja je opšti preduslov za napredak drušrtva“, rekao je Selak.

Doktor Političkih nauka Vlade Simović istakao je značaj otvaranja pitanja socijalne pravde i socijalne jednakosti, jer je u cijelom svijetu sve jači jaz između bogatih i siromašnih.

„Živimo u društvu socijalne nejednakosti i velike scojalne nepravde, te su ova pitanja naročito značajna za zemlje koje su, kao što je to BiH, osiromašene u ratu“, rekao je Simović.

On je naveo da Republika Srpska ima dosta socijalnih davanja.

„Ima jedno od najjeftinijih visokoškolskih obrazovnih sistema, te besplatno zdravstvo i školstvo, ali to za građane nije dovoljno“, rekao je Simović.

 Banjaluka: Predavanje povodom Svjetskog dana socijalne pravde (Foto: Srna)

Izvor: Srna