latinica  ћирилица
20/02/2018 |  21:16 ⇒ 21/02/2018 | 18:02 | Autor: RTRS

Tegeltija: Vlada će ostati upamćena po izgradnji bolnica, puteva, škola, povećanju penzija... (VIDEO)

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da donošenje Prijedloga odluke o iznosu garancija od 750 miliona KM koje Srpska može da izda u ovoj godini po hitnom postupku nema ništa sa izbornom godinom, već da se pruži šansa i lokalnim zajednicama i javnim ustanovama.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

"Što se tiče finansija, neće se desiti grčki scenario, jer je Srpska po pitanju finansija stabilna. Uludo ga prizivate, neće ga biti. Bankrota Srpske neće biti", rekao je Tegeltija u završnoj riječi u Narodnoj skupštini povodom Prijedloga te odluke.

On je dodao da će Vlada Srpske procijeniti koliko je dobar projekat koji pristigne na ocjenu za davanjem garancija za kreditna zaduženja.

Tegeltija je naglasio da će Vlada Srpske, predvođena Željkom Cvijanović, ostati upamćena po izgradnji kliničkog centra u Banjaluci, bolnica u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, studentskih domova, škola, auto-puteva, povećanja penzija, da rast prihoda nije rezultirao povećanjem poreza.

On je istakao da sve blokade prema Srpskoj koje su dolazile iz Sarajeva i od međunarodne zajednice nisu usporile njen rast.