latinica  ћирилица
22/02/2018 |  08:38 | Autor: RTRS

Danas oblačno sa padavinama

U Republici Srpskoj danas će biti oblačno vrijeme sa padavinama i dnevnom temperaturom od jedan do sedam stepeni Celzijusovih.
Snijeg (foto:Facebook ) -
Snijeg (foto:Facebook )

Ujutro i prije podne na jugu će padati jača kiša, a na zapadu snijeg uz postepeni porast snježnog pokrivača, pogotovo na planinama. Na istoku se očekuju slabije padavine i više suvog vremena. Padaće kiša i susnježica, a snijeg samo na planinama.

Tokom dana i popodne na zapadu će padati snijeg, a u ostalim krajevima padavine će slabiti i na kratko prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i u noći snijeg će jačati na zapadu uz brzi porast snježnog pokrivača, pogotovo u višim predjelima.

U nižim predjelima očekuje se od 10 do 20 centimetara snijega, a u višim ponegdje i 40 centimetara. Na jugu će padati jača kiša, a padavine postepeno zahvataju i istočne krajeve.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Han Pijesak i Bjelašnica minus pet, Ivan Sedlo minus četiri, Livno i Sokolac minus dva, Bihać, Bugojno i Sarajevo minus jedan, Banjaluka, Prijedor, Tuzla i Zenica nula, Bijeljina, Brčko, Doboj i Zvornik jedan, Mostar tri i Trebinje šest stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Mrakovica 67 centimetara, Drinić 65, Krupa na Uni 58,
Ribnik 36, Mrkonjić Grad 32, Han Pijesak i Kalinovik 30, Gacko 20, Novi Grad i Srebrenica 17 i Prijedor 12 centimetara.