latinica  ћирилица
22/02/2018 |  11:45 | Autor: RTRS

Bijeljina - Lažima o teškoj materijalnoj situaciji pribavio više od 2,5 miliona KM

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv lica čiji su inicijali A.P. /23/ iz ovog grada zbog sumnje da je prevarom pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 2.574.000 KM, rekla je portparol MUP-a Danica Gnjatović.
Novac - Foto: RTRS
NovacFoto: RTRS

Gnjatovićeva je navela da je ovo lice osumnjičeno da je, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica, u više navrata oštećenog državljanina Švajcarske dovelo u zabludu da izvrši transfere novca posredstvom vlastitih računa na račun osumnjičenog. On je, bez zakonom propisanih isprava, podizao doznačena sredstva.

Gnjatovićeva je podsjetila da je ovo lice uhapšeno 31. decembra prošle godine u okviru međunarodne istrage Uprave kriminalističke policije u vezi sa krivičnim djelima prevara. U okviru ove istrage policijski službenici su u julu 2017. godine izvršili pretrese na više lokacija, te privremeno oduzeli predmete u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela, odnosno određenu dokumentaciju, mobilne telefone, računare, automatsku pušku i metke, kao i automobile "tuareg" i "krajsler".

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Aleksandru Periću, koji je priznao izvršenje krivičnog djela. On je posredstvom lažnih profila na društvenim mrežama kontaktirao oštećeno lice u Švajcarskoj kojem je govorio da je u teškoj materijalnoj situaciji i koje mu je na osnovu toga uplaćivalo novac.