latinica  ћирилица
22/02/2018 |  13:29 ⇒ 16:22 | Autor: RTRS

Gluhaković: Srpska mnogo ulaže u turizam

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da je Vlada Srpske mnogo uložila u turističke projekte proteklih godina, te naveo da je broj dolazaka turista u Srpsku u prošloj godini bio veći za 24,6 odsto u odnosu na 2016.
Predrag Gluhaković - Međunarodni sajam turizma - Foto: SRNA
Predrag Gluhaković - Međunarodni sajam turizmaFoto: SRNA

Gluhaković je naglasio da bogata turistička ponuda koja je ove godine predstavljena na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu svjedoči o tome da Srpska kao turistička destinacija nudi sve više i da je sadržaj na njenom štandu bogatiji nego ikad.

"Srpska može biti prezadovoljna bogatstvom prirodnih i drugih turističkih potencijala koje će predstaviti u naredna četiri dana. Ono što smo uradili u razvoju turizma pokazuje štand Republike Srpske koji je ove godine jedan od najbogatijih koje smo ikad imali na Beogradskom sajmu", rekao je Gluhaković.

On je istakao da će biti predstavljeni banjski i planinski potencijal Srpske, njene zdrave vode i priroda, nacionalni parkovi, parkovi prirode i drugo.

Gluhaković je izrazio nadu da će ova zimska sezona napokon pokazati sve ljepote Olimpijskog centra "Јahorina", ali i Nacionalnog parka "Kozara" i ostalih planina koje imaju ski-centre i pretočiti u nastavak ljetne turističke sezone. Ocijenio je da bogata ovogodišnja ponuda na prestižnom sajmu u Beogradu pokazuje da se turizam sve više razvija kao industrija, i u regionu, i u cijelom svijetu.

Izvor: SRNA