latinica  ћирилица
22/02/2018 |  15:49 ⇒ 18:44 | Autor: RTRS

Kod Vigemarka o izmjenama Izbornog zakona BiH

U rezidenciji šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka u Sarajevu u toku je sastanak s predstavnicima parlamentarnih stranaka iz FBiH, na kojem bi trebalo da bude razgovarano o izmjenama Izbornog zakona, javlja dopisnik Srne.
Sastanak o Izbornom zakonu -
Sastanak o Izbornom zakonu

U ime DF-a sastanku prisustvuju Damir Bećirović i Zlatko Miletić, SBB BiH predstavlja Damir Arnaut, SDA Šefik DŽaferović, a SDP BiH Damir Mašić i Zoran Mikulić, te predstavnica HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Portparolka Delegacije EU u BiH Јamila Milović Halilović izjavila je juče da je odgovornost svih institucija u BiH i izabranih zvaničnika da obezbijede da se izbori održe nesmetano i da se  formiraju institucije.

- Nastavljamo da se sastajemo sa svim stranama i podržavamo konstruktivne napore ka rješavanju razlika u stavovima i ostvarivanju napretka na putu ka EU - navela je ona, odgovarajući na pitanje da li će šef Delegacije EU biti domaćin ovog sastanka.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić izjavio je ranije da se u Sarajevu u Vigemarkovoj organizaciji održava sastanak u vezi s Izbornim zakonom na koji su pozvani predstavnici svih političkih partija koje participiraju u PS BiH.

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope nedavno je usvojila Rezoluciju o BiH u kojoj se politički akteri pozivaju da najmanje šest mjeseci prije održavanja parlamentarnih izbora usvoje izmjene i dopune Izbornog zakona BiH.

Izvor: Agencije