latinica  ћирилица
22/02/2018 |  16:20 ⇒ 18:36 | Autor: RTRS

Banja Vrućica - jedan je od najuspješnijih banjskih kompleksa u Srpskoj (VIDEO)

Zdravstveno- turistički centar "Banja Vrućica" kod Teslića jedan je od najuspješnijih banjskih kompleksa u Srpskoj.
Banja Vrućica - Foto: RTRS
Banja VrućicaFoto: RTRS

Iza njih je još jedna uspješna godina, a planiraju je nadmašiti u ovoj.

"Banja Vrućica" ostvarila je 225.800 noćenja u 2017. godini. To je ujedno i treći najbolji rezultat u stogodišnjoj istoriji ovog banjskog kompleksa. Gosti tvrde da u ovoj banji imaju odlične uslove za boravak, te se oni koji jednom dođu u "Banju Vrućicu" uvijek rado i vraćaju.

- Inače sam tu sa društvom umirovljenika iz Nove Gradiške. Tu sam sa suprugom već treću godinu i odlično se osjećam - kaže Branko Vranješević, Slavonski Brod

- Dolazim iz Vinkovaca u hotel Kardial redovno dva puta godišnje. Ono što me ovdje uvijek vraća je izvaredan spoj kvaliteta i cijene. Što znači za onaj novac koji mi damo dobijemo najbolju moguću njegu - ističe Željka Renić, Vinkovci.

Od ukupnog broja noćenja u prošloj godini 61 odsto bili su domaći, a 39 odsto gosti iz inostranstva među kojim dominiraju gosti iz Hrvatske, kažu u Banji Vrućici. U planu je da u 2018. godini ostvare čak 230 000 noćenja.

- Imamo već neke prve najave grupa iz Evropske unije konkretno Holandije. Neke naše aktivnosti na tom tržištu polako ali sigurno daju rezultate. Cilj nam je da povećavamo broj stranih gostiju, uz zadržavanje domaćih - napominje Aleksandar Radošević, direktor Zdravstveno turističkog centra "Banja Vrućica".

Boravak u ovom zdravstveno - turističkom centru ne zavisi od vremenskih prilika, s obzirom na to da su svi objekti povezani podzemnim hodnicima. Tako su već u januaru 2018. godine ostvarili 17.000 noćenja, što je jedan od boljih rezultata za početak godine.