latinica  ћирилица
22/02/2018 |  16:57 ⇒ 17:00 | Autor: RTRS

Lavrov uručio Dačiću Orden prijateljstva

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uručio je danas ministru spoljnih poslova Srbije Ivice Dačiću ruski Orden prijateljstva.
Lavrov i Dačić - Foto: TANЈUG
Lavrov i DačićFoto: TANЈUG

Lavrov je prilikom uručenja ordena u Ambasadi Rusije u Beogradu rekao da je posebno dirljivo to što je Dačić orden posvetio pokojnom ocu, koji je nedavno preminuo.

Dačić je rekao da mu je ogromna čast i lično i profesionalno zadovoljstvo što prima ovaj veliki orden Ruske Federacije.

On je istakao da Srbija nikad neće voditi antirusku politiku, te dodao da voli Rusiju, ali zato što voli i Srbiju, prenio je "Sputnjik".

"Onaj ko bi radio protiv našeg prijateljstva s Rusijom direktno radi i protiv interesa Srbije. Kada je Srbiji teško, kada naši neprijatelji žele da pomognu Kosovu neprincipijelno i rade protiv interesa Srbije, iskreno rečeno, ja tad zovem Sergeja Lavrova", rekao je Dačić.

On je podsjetio da mu je istog dana kada objavljena vijest da je dobio orden od ruskog predsjednika Vladimira Putina, umro otac.

"Zato sam ovaj orden posvetio njemu i svim drugim milicionerima, policajcima i vojnicima koji su se borili za Kosovo, kao što je to i on radio", rekao je Dačić i dodao da ovaj orden nema cijenu.

Dačiću je Moskovski hor otpjevao pjesmu "Pravi prijatelj".

Izvor: SRNA