latinica  ћирилица
22/02/2018 |  17:59 | Autor: RTRS

Suljkanović: Imao sam dobru saradnju sa Dodikom

Bivši potpredsjednik Republike Srpske iz bošnjačkog naroda Enes Suljkanović istakao je da je imao dobru saradnju sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.
Enes Suljkanović - Foto: SRNA
Enes SuljkanovićFoto: SRNA

- Sa predsjednikom Republike Srpske Dodikom sarađivao sam na privrednim temama, dogovarali smo se o stvarima o kojima se možemo dogovoriti, tamo gdje smo se razilazili nismo ni načinjali te teme. Imali smo, i uvijek sam govorio, dobru saradnju - naglasio je Suljkanović, koji je bio potpredsjednik Srpske u prošlom mandatu.

On je naveo da je za vrijeme njegovog mandata u Srebrenicu došla fabrika Ratan, u Doboj investitor iz Azerbejdžana, preduzeća iz Turske su došla u Kotorsko.

Suljkanović je rekao da smatra da ukoliko Republika Srpska bude razvijena, biće razvijena i BiH.

Konstatovao je da se slučaj jezika odjednom aktuelizovao.

- A ljudi koji se zalažu za te principe uopšte ne žive u Republici Srpskoj, žive u FBiH, tamo rade, na prostoru FBiH su im porodice - naglasio je Suljkanović za N1.

On je naveo da je za njega važno da se stvaraju uslovi za djecu povratnika i da nije važno ako se neko deklarativno izražava za povratnike, a živi u drugom entitetu.

- Zašto da moje dijete, ja sam iz Doboja, ide na fakultet u Banjaluku, Sarajevo ili u Mostar kad može da studira u Doboju - upitao je Suljkanović.

Izvor: SRNA