latinica  ћирилица
23/02/2018 |  12:55 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Investitori iz Omana zainteresovani za sektor energetike

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je sa šeikom Ali Bin Abdulah Al Badijem, predsjedavajućim Al Badi Investment Grup iz Sultanata Oman, o mogućnostima investiranja u Republiku Srpsku.
Đokić na sastanku sa predsjedavajućim "El Badi investment grupe" iz Omana - Foto: SRNA
Đokić na sastanku sa predsjedavajućim "El Badi investment grupe" iz OmanaFoto: SRNA

Ministar Đokić je goste iz Sultanata Oman upoznao sa mogućnostima ulaganja u sektor energetike i proizvodnju hrane, kao i sa potencijalima za razvoj turizma.

"Republika Srpska vodi otvorenu politiku prema svima koji imaju iskrene namjere da investiraju i drago nam je što su nas u Sultanatu Oman prepoznali kao poželjnu destinaciju za ulaganje" rekao je ministar Đokić, podsjećajući na nekada izuzetno dobre poslovne odnose između bivše Јugoslavije i arapskih zemalja.

Šeik Abdulah Al Badi je istakao da su za njih kao investitore propisi u Republici Srpskoj veoma stimulativni i da trenutno na raspolaganju imaju 600 miliona evra koje su spremni da ulože u dobre projekte na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH.

"Naš Sultanat je poznat po toleranciji, mi ne dijelimo ljude i želimo napredak svima", rekao je šeik Al Badi dodajući da prilikom realizacije projekta želi da se u što većoj mjeri angažuje domaća privreda.

Al Badi Grupa je jedna od najuspešnijih grupa u Omanu. Sastoji se od većeg broja kompanija koje posluju u oblastima industrijske proizvodnje, građevinarstva, trgovine, turizma, posredovanja i oglašavanja.