latinica  ћирилица
23/02/2018 |  15:20 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Uskoro otvaranje nove Poliklinike u Istočnom Sarajevu

Novu bolnicu u Istočnom Sarajevu, čija je izgradnja počela 7. jula 2017. godine, željno iščekuje više od 100.000 stanovnika iz sarajevsko – romanijske regije i šire. Sva odjeljenja i odsjeci koji su trenutno raspoređeni po drugim objektima biće preseljeni u novu zgradu bolnice.
Istočno Sarajevo, poliklinika - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo, poliklinikaFoto: RTRS

Aparat za ultrazvuk, rendgen, EKG kao i uređaji za očne preglede, samo su dio nove opreme koja je stigla u Polikliniku u Istočnom Sarajevu.

"Pa ja se nadam iskreno, nezvanično da bi to moglo biti za nekih 15-ak dana otprilike. Tako negdje oko 10. marta se može očekivati da će Poliklinka krenuti sa radom", rekao je specijalista anesteziologije Dalibor Bošković.

U Poliklinici će, između ostalih, biti smještena i manja operaciona sala za hitne slučajeve.

"Sve ambulante biće ovde smještene, i pacijenti kada dođu više neće morati da odlaze od zgrade do zgrade. Nego kada dođu, na ovaj glavni ulaz, tu će biti smještene ambulante i mogu samo da se kreću lijevo-desno, odnosno da posjete jednu ambulantu,drugu. Nema izlaza iz ove zgrade", dodao je Bošković.

Nova bolnica prostiraće se na 10.000 kvadratnih metara, i funkcionalno će biti povezana sa nedavno završenom zgradom od 4.000 kvadrata. Projektom je planirano da veća zgrada, koja će, između ostalog, služiti za smještaj pacijenata, ima oko 200 bolničkih kreveta.