latinica  ћирилица
23/02/2018 |  15:33 | Autor: RTRS

Radojičić: Banjalučki M:tel polumaraton promocija sporta i grada

Četvrti Banjalučki M:tel polumaraton je vjerovatno najveći sportski događaj po broju učesnika, medijskoj pažnji i broju gledalaca, kao i poruci koja se iz Banjaluke šalje u svijet, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Organizacionog odbora velikog sportskog događaja.
Radojičić: Banjalučki M:tel polumaraton promocija sporta i grada - Foto: nezavisne novine
Radojičić: Banjalučki M:tel polumaraton promocija sporta i gradaFoto: nezavisne novine

Banjalučki polumaraton je centralni događaj prvog "Vivia Run&More Weekenda", festivala sporta, muzike, edukacije i zabave, koji će biti od 11. do 13. maja u organizaciji "Banjalučkog maratona" i Trkačkog rekreativnog kluba "Trk".

"Očekujemo oko 10.000 trkača u različitim kategorijama, nekoliko desetina gledalaca i nekoliko stotina hiljada onih koji će Banjalučki polumaraton da prate putem medija. Grad će i ove godine podržati događaj koji predstavlja promociju sporta, rekreacije i zdravog života, a trka će biti jedna od poruka iz Evropskog grada sporta", rekao je u petak Radojičić, nakon sjednice OO dodajući da će ovaj događaj biti dio programa Gradske uprave pod nazivom "Proljeće u Banjaluci".

Polumaratonska trka duga 21 km na programu je 12. maja na novoj atraktivnijoj trasi, a finiš trke biće na tvrđavi Kastel.

"Na 'Vivia Run&More Weekend' festivalu očekujemo više od 15.000 gledalaca i više od 7.000 trkača. Trčaće se kroz cijeli grad, biće jedan krug umjesto dosadašnja dva i biće interesantnije, a i kraće će trajati obustava saobraćaja. Pozivamo sugrađane na strpljenje, ali i da podrže trkače", rekao je Vladimir Selec, direktor trke.

Izvor: Nezavisne novine