latinica  ћирилица
24/02/2018 |  08:30 | Autor: RTRS

Sastanak načelnika opštine krupa na Uni i Republičke uprave Civilne zaštite

Načelnik opštine Mladen Kljajić danas će u Banjaluci razgovarati sa predstavnicima Republičke uprave Civilne zaštite o zatjevima koji su iz ove opštine upućeni zbog problema sa snježnim padavinama jer visina snijega u višim predjelima iznosi više od jednog metra.
Krupa na Uni - snijeg - Foto: SRNA
Krupa na Uni - snijegFoto: SRNA

"Tražili smo 3.000 litara goriva za mehanizaciju koja radi na čišćenju lokalnih puteva", rekao je Kljajić, dodavši da je opština Krupa na Uni od susjednih lokalnih zajednica tražila pomoć mehanizacije.

Opština Krupa na Uni obratila se Civiloj zaštiti Republike Srpske i s ciljem pomoći Vukašinu Kočiću sa Manjače, čije je stado ovaca snježno nevrijeme zateklo u ovoj opštini.

Za stado od 1.500 ovaca i oko 1.000 jagnjadi nema stočne hrane, a s obzirom da mještani zbog suše nemaju dovoljno hrane za svoju stoku, ne mogu mu pomoći.

Predstavnici Republičke uprave Civilne zaštite sinoć su posjetili Krupu na Uni, naselje Donji Dubovik, gdje su čobani sa stadom.

U opštini Krupa na Uni danas nije bilo nastave u Osnovnoj školi "Branko Ćopić", a u Opštinskoj upravi do dalje će dežurati službenici koji ne putuju.

Radnici koji putuju neće dolaziti na posao dok se ne poboljša situacija.

Regionalni putni pravci u ovoj opštini su očišćeni, a na lokalnim putevima, koje mještani čiste trakorima, očišćeni dio kolovoza je uzak i nije bezbjedan za saobraćaj.

Nema problema u snabdijevanju električnom energijom i vodom, a rade i službe Doma zdravlja.

Izvor: Srna