latinica  ћирилица
24/02/2018 |  14:02 | Autor: RTRS

Istočni Drvar odsječen od ostalog dijela Srpske

Opština Istočni Drvar nalazi se u putnoj blokadi usljed obilnih snježnih padavina, a zbog toga je već četiri dana na snazi i obustava rada u Šumskom gazdinstvu "Klekovača", javlja dopisnik Srne.
Istočni Drvar - Foto: RTRS
Istočni DrvarFoto: RTRS

Preduzeće "Livnoputevi", iako ima obavezu da očisti put prema granici sa Republikom Srpskom, odnosno Istočnom Drvaru, to nije učinilo što je otežalo normalno funkcionisanje života u ovoj opštini.

Visina snijega na ovom području prelazi jedan metar.

Delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Federacije BiH Mile Marčeta rekao je Srni da je zbog velikog snijega Istočni Drvar u potpunom kolapsu, a da su najveći problem stvaraju neočišćeni putevi prema Istočnom Drvaru.

Prema njegovim riječima, vremenske neprilike koje su posljednjih nekoliko dana zadesile područje ove opštine i velika neodgovornost "Livnoputeva" odsjekli su ovu opštinu od ostalog dijela svijeta.

"Svaki vid komunikacije je otežan, te stanovništvo ne može normalno da funkcioniše. Šumsko gazdinstvo `Klekovača` - Istočni Drvar zbog velike količine snijega već četiri dana ne radi", kaže Marčeta.

On je napomenuo da je uredno snabdijevanje električnom energijom, koja dolazi iz Republike Srpske.

Izvor: Srna