latinica  ћирилица
25/02/2018 |  11:01 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Novi Grad-Krupa na Uni: Danas čišćenje lokalnih puteva

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić rekao je jutros da je ovoj opštini Šumsko gazdinstvo Prijedor kao pomoć za čišćenje snijega uputilo jednu mašinu.
Zima, putevi - Foto: SRNA
Zima, puteviFoto: SRNA

Kljajić kaže da će danas i sutra pokušati da prošire očišćeni dio kolovoza.

- Problem je što je u međuvremenu poledilo što će otežati razgrtanje snijega. Vidjećemo koliko će se moći uraditi - rekao je Kljajić.

Kljajić se juče u Banjaluci sastao sa predstavnicima Republičke uprave Civilne zaštite u vezi sa pomoći opštini u pogonskom gorivu. Iako nije bilo konkretnih dogovora, on očekuje da će pomoć biti dostavljena.

Kljajić kaže da je visina snijega na mjernom mjestu 68 centimetara, ali da u višim predjelima snijega ima puno više, preko jedan metar.

Prema njegovim riječima tokom dana biće obavljene konsultacije u vezi sa nastavom u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" koja je prekinuta u petak.

Načelnik opštinskog Odsjeka za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Novom Gradu Zoran Mijatović kaže da je ostalo nekoliko kraćih seoskih puteva koji nisu očišćeni.

On je naveo da će danas mehanizacija pokušati da riješi ovaj problem.

Prema podacima iz lokalnog Centra za obaviještavanje visina snijega u Novom Gradu je 22 međutim u višim predjelima visina je 50 centimetara.

U obje opštine nema problema u snabdijevanju potrošača vodom.

Ekipe Elektrodistribucije Novi Grad uspijevaju otkloniti manje kvarove na elektromreži.

Izvor: SRNA