latinica  ћирилица
25/02/2018 |  15:55 | Autor: RTRS

Britanac kojem je dobitak na lutriji uništio život

Danijel Milar (63), dobitnik lutrije u vrijednosti od 80.000 funti (oko 200.000 KM), tvrdi da mu je iznenadni dobitak uništio život jer je izgubio beneficije koje je imao.
Danijel Milar (Foto: https://www.dailyrecord.co.uk) -
Danijel Milar (Foto: https://www.dailyrecord.co.uk)

Milar tvrdi da je novac potrošio u roku od nekoliko nedjelja na poklone porodici, luksuzna putovanja, obnovu kuće i odjeću.

Međutim, Miler dobitak nije prijavio nadležnima, pa su mu nekoliko beneficija koje je imao kao invalid ukinute nakon što se za saznalo za lutriju.

"To je noćna mora. Ne znam šta da uradim i kome da se obratim. Nisam znao da treba da prijavim fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje. Novac sam potrošio na dva porodična odmora, renoviranje kuće i garderobu za mene i moju suprugu. Dio sam dao sinovima i kćerki“, priča Miler.

Danijel je novac osvojio u septembru prošle godine, ali je sve potrošio do decembra kada je stigao poziv iz fonda.

"Tada su mi stopirali sve pogodnosti. Јedino što sada primam jeste socijalna pomoć od 350 funti mjesečno i penzija koja iznosi 1.08 funti nedjeljno“.

Danijel, koji već dugo godina ima zdravstvene probleme, tvrdi da su on i njegova supruga, koja za brigu o njemu dobije 62 funte nedjeljno, sada siromašni, piše britanski Metro.

"Neki ljudi na lutriji dobiju milione, a mi smo samo za malo sreće, odmah za to bili kažnjeni“, dodaje on.

Izvor: B92