latinica  ћирилица
25/02/2018 |  16:17 ⇒ 21:17 | Autor: RTRS

Krajišku ljepoticu Kozaru posjećuje sve veći broj skijaša (VIDEO)

Broj posjetilaca na Јahorini i ljubitelja zimskih sportova, tri puta je veći nego u istom periodu prošle godine. Iako mnogo manja, mamac za turiste, ali i skijaše je i planina Kozara.
Kozara - Foto: RTRS
KozaraFoto: RTRS

Јahorina je postalo prepoznatljivo mjesto za ljubitelje skijanja, kako sa naših prostora tako i šire. Konkurentne cijene i kvalitetna ponuda, svrstali su Јahorinu među najbolja skijališta. Noviteti i ulaganja pokazali su rezultate i nadmašili očekivanja, kažu nadležni.

I krajiška ljepotica Kozara, postala je mamac za turiste, a sve je više i ljubitelja zimskih sportova koji se odlučuju za skijanje na ovoj planini.

Iako početak zimske sezone nije obećavao, sada na Kozari, snijega ne nedostaje, a samim tim ni ljubitelja skijanja. Krajiška ljepotica je idealno odredište za bijeg od gradske vreve - mjesto za prijateljska okupljanja, ali i porodična druženja.

Ova planina je za mnoge ljubitelje zimskih sportova i najprihvatljivija turistička destinacija. Primijetan je i sve veći broj skijaša koji se odlučuju za ovu turističku destinaciju. To potvrđuju i najveći zaljubljenici u skijanje koji svakodnevno dolaze na Kozaru.

Miodrag Stojanović, ski instruktor, ističe da iznenađujuće veliki broj skijaša dolazi u noćnom terminu, i da zbog broja turista rade oba ski-lifta.

Dnevno i noćno skijanje, tri uređene staze i kompletna ponuda na Kozari, mamac su za brojne turiste. Kapacitet ovog skijališta je 2.200 skijaša za odrasle i 600 skijaša za djecu.

Na Kozari su i noviteti - subotom i nedjeljom obezbijeđen je kombi Nacionalnog parka koji prevozi skijaše čiji su automobili parkirani nešto dalje od skijališta.