latinica  ћирилица
26/02/2018 |  07:56 ⇒ 08:00 | Autor: RTRS

Avramović spriječio senzaciju u Beču! (VIDEO)

Košarkaši Srbije jedva su pobijedili Austriju 82:81 u Beču, u četvrtom kolu Grupe G prve runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.
Kvalifikacije za SP: Austrija - Srbija - Foto: sportskacentrala.com
Kvalifikacije za SP: Austrija - SrbijaFoto: sportskacentrala.com

Јunak "Orlova" bio je mladi plejmejker Varezea Aleksa Avramović koji je 22 sekunde prije kraja pogodio trojku u već prežaljenom napadu, nakon čega Rašid Mahalbašić ne uspijeva da donese domaćinu senzacionalnu pobjedu u posljednjim trenucima susreta.

Mučili su se igrači Aleksandra Đorđevića u Beču, igrali sa dosta oscilacija, preokrenuli -12 s početka trećeg kvartala i stigli -6 u posljednja dva i po minuta za treću pobjedu kojom su obezbijedili drugi krug kvalifikacija.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Stefan Јelovac sa 21 poenom, 16 je dodao Miroslav Raduljica, od čega je 11 ubacio u prvom kvartalu, ali je poslije ušao u probleme sa ličnim greškama.

Stefan Birčević je dodao 15, sa dvije trojke i odličnom odbranom je bio ključni faktor serije 11:0 za preokret u trećem periodu, a potom je pogodio trojku i na 75:81 što se ispostavilo za ključno u konačnom preokretu.

Dvocifren učinak imao je i junak Avramović, koji je bio i najbolji asistent Srbije sa pet proigravanja. Austriju je predvodio snažni centar Mahalbašić sa 22 poena, devet skokova i tri asistencije, ali je i šest puta izgubio loptu.

Dvocifren učinak imali su još Murati i Radoš sa po deset, a dosta problema "Orlovima" su sa po devet napravili Duvije i kapiten Šrajner koji je imao i sedam proigravanja.

U drugom meču grupe Nijemci su u nedjelju pobijedili u Gruziji 87:77 i četvrtom pobjedom takođe obezbijedili drugu fazu takmičenja. SP 2019. održaće se u Kini.

Aleksandar Đorđević nije mogao da bude u potpunosti zadovoljan nakon pobjede nad Austrijom, ali je trijumf posvetio navijačima Srbije koji su u velikom broju ispunili halu u Švehatu.

– Prvo, veliko hvala ljudima koji su došli da nas bodre. Atmosfera je bila sjajna i izuzetno mi je drago zbog njih, što smo na kraju došli do ove teške pobjede, oni su to zaslužili. Košarka je takva igra, mi smo takmičari i nikada se ne predajemo, vjerovali smo u sebe do samog kraja i uspjeli da pobijedimo. Nismo igrali dobro, naročito u odbrani. Austrijski tim je bio spremniji na našu igru nego mi na njihovu. Ponosan sam na igrače što se nisu predavali, ali nikako nisam zadovoljan načinom na koji su ušli u meč. Ne kažem da smo potcijenili tim Austrije, ali ono što sam vidio u svlačionici pred utakmicu, nije pristup koji se očekuje od reprezentativaca Srbije pred ovako važan meč. Možda su neki igrači bili uljuljkani pohvalama koje sam izrekao o njima, ali to nije dovoljno. Svaki igrač mora da se dokazuje protiv svakog protivnika i to je jedini ispravan pristup svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama, rekao je Đorđević na konferenciji za medije poslije meča.

Izvor: B92/Sportska centrala