latinica  ћирилица
26/02/2018 |  11:09 | Autor: RTRS

Kažnjeno 46 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme

Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška od 121 kontrolisanog učesnika u saobraćaju 46 je kažnjeno zbog neposjedovanja zimske opreme ili 38 odsto, dok je 18 vozača sankcionisano za ostale prekršaje.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Akcija "Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja i upotrebe zimske opreme" sprovedena je u petak, 23. februara od 7.00 do 19.00 časova, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijska uprava Gradiška, podsjeća građane da u periodu od 15. novembra prošle do 15. aprila ove godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Iz ove uprave ističu da će policija i u narednom periodu pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme.

Za neposjedovanje zimske opreme, prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH izriče se novčana kazna od 40 KM i po potrebi takvo vozilo se isključuje iz saobraćaja.

Iz Policijske uprave Gradiška pozivaju vozače da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korišćenja zimske opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom da bi zaštitili i sebe i ostale učesnike u saobraćaju.

Izvor: SRNA