latinica  ћирилица
06/03/2018 |  07:40 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Obilježena godina uspješnog rada Fakulteta bezbjednosnih nauka (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je svečano obilježena godina uspješnog rada Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.
Godišnjica rada Fakulteta bezbjednosnih nauka - Foto: RTRS
Godišnjica rada Fakulteta bezbjednosnih naukaFoto: RTRS

Obilježavanju su prisustvovali predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović.

Dekan Fakulteta, na kojem nastavu pohađa 200 studenata, Predrag Ćeranić je najavio otvaranje master studija i zahvalio na podršci Univerzitetu, partnerskim fakultetima u Srbiji i, posebno, Vladi Republike Srpske. Naglašeno je da su svi svršeni studenti ove visokoškolske ustanove zaposleni.

- Mislim da je Vlada Republike Srpske, zajedno sa  Univerzitetom, donijela dobru doluku kada je Višu školu unutrašnjih poslova tranformisala u Fakultet bezbjednosnih nauka. Doživaljavam to kao iskorak i činjenicu da idemo u susret svim izazovima globalnog svijeta. Јako je važno da Republika Srpska ima svoje fakultete bezbjednosnih nauka - rekla je premijerka Republike Srpske.

Ministar Lukač je rekao da su svi studenti ovog fakulteta obučeni i školovani na visokom nivou i da će doprinijeti očuvanju bezbjednosti u Republici Srpskoj.

Ćeranić je istakao da su svi svršeni studenti Fakulteta  bezbjednosnih nauka zaposleni, uglavnom u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Upisne kvote dogovaramo sa resornim ministrima Maleševićem i Lukačem, jer ne želimo da naši studenti završe na Zavodu za zapošljavanje. Trenutno nema nijednog nezaposlenog - naveo je Ćeranić.

Fakultet bezbjednosnih nauka je nastao transformacijom Visoke škole unutrašnjih poslova koja je djelovala u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u organizacionu jedinicu Univerziteta u Banjaluci.

Godišnjica rada Fakulteta bezbjednosnih nauka

U skladu sa rješenjem Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, nastava na Fakultetu izvodi se na studijskom programu Bezbjednost i kriminalistika, a po završetku studija stiče se zvanje diplomirani pravnik bezbjednosti i kriminalistike.

Dekan Fakulteta Predrag Ćeranić bio je gost u našem Јutarnjem dnevniku. Ćeranić je govorio o rezultatima rada i planovima za naredni period.