latinica  ћирилица
06/03/2018 |  18:51 ⇒ 19:07 | Autor: RTRS

Makron u dvorištu rezidencije napravio kokošinjac (VIDEO)

Francuski predsjednik Emanuel Makron lično je dočekao dvije kokoške koje je nedavno usvojio na Sajmu poljoprivrede, a u dvorištu Јelisejske palate obezbijedio im je novi dom – kokošinjac, javljaju francuski mediji.
Makron sa kokoškom (Foto: Tanjug / Thibault Camus / Pool Photo via AP) -
Makron sa kokoškom (Foto: Tanjug / Thibault Camus / Pool Photo via AP)

Na video-snimku koji je Јelisejska palata u ponedjeljak uveče objavila na društvenim mrežama, može se vidjeti kako dvije kokoške, Agata i Marijana, stižu u dvorište predsjedničke palate, a doborodošlicu im je poželio - predsjednik lično.

Trominutni snimak prikazuje Makrona kako drži jednu kokošku, a potom Agatu i Marijanu upoznaje sa svojim psom Nemom, koji djeluje uplašeno. Makron, u nevjerici, otkriva i da se kokoška može uspavati kada joj se glava zavuče pod krilom.

Uz snimak koji je objavljen na zvaničnom nalogu Јelisejske palate na Tviteru stoji i natpis: „Mislili ste da poznajete svaki kutak Јelisejske palate? Otkrijte njen kokošinjac i dvije nove stanarke: Agatu i Marijanu!“

Kokoške je Makronu poklonio Iv de Fušardijer, direktor zadruge "Fermije de Lue".

Polovinom februara, Јelisejska palata je potvrdila da će u versajskoj rezidenciji predsjednika Francuske, na inicijativu njegove supruge Brižit Makron, uskoro biti napravljen povrtnjak.

Izvor: RTS