latinica  ћирилица
15/03/2018 |  11:49 ⇒ 22:34 | Autor: RTRS

LE: Arsenal - Milan

Večeras će biti poznati i učesnici četvrtfinala Lige Evrope. U toku su revanš utakmice osmine finala.
Liga Evrope: Arsenal-Milan (Ilustracija: RTRS) -
Liga Evrope: Arsenal-Milan (Ilustracija: RTRS)

Najzanimljiviji susret svakako je duel Arsenala i Milana u Londonu. Prvi duel, prije sedam dana  u Milanu, "tobdžije" su riješile u svoju korist. Bilo je 2:0 za izabranike Arsena Vengera. Iako su na pragu plasmana među osam ekipa, u Arsenalu smatraju da još nije sve gotovo, jer je Milan ekipa sa dobrim igračima, i prije svega sa velikom tradicijom.

"Oni su kvalitetan tim i to smo vidjeli u prvoj utakmici. Bila je to dosta tvrda utakmica koju smo dobili sa 2:0. Veoma su nezgodna ekipa sa novim trenerom. Sposobni su da mnogo trče i moramo ostati fokusirani do kraja. Ovaj rezultat moramo zanemariti", rekao je fudbaler Arsenala Aron Remzi.

Naravno, "rosoneri", iako su poraženi na svom terenu, u London su stigli sa željom da se revanširaju za taj poraz. Znaju da neće biti lako, ali su optimisti.

"Uvjereni smo da možemo mnogo više nego što smo to uradili prošle nedjelje protiv Arsenala. U prvom poluvremenu nismo imali pravi pristup. Utakmicu nismo dobro počeli. Nadam se da će u ovoj utakmci biti mnogo bolje. Moramo to pokušati zbog toga što smo klub sa velikom tradicijom", istakao je trener Milana Đenaro Gatuzo

Atletiko protutnjao kroz Moskvu

Madridski Atletiko prvi je četvrtfinalista Lige Evrope, nakon što je slavio u Moskvi protiv domaće Lokomotive 5:1. Prvi meč u Madridu "Јorgandžije" su riješile takođe u svoju korist - 3:0.

Iako je u Moskvu stigao sa tri gola prednosti, Atletiko nije kalkulisao protiv Lokomotive. Epilog, pet golova u mreži domaćina.

Strijelci za Atletiko bili su Korea u 16, Nigez u 47, Tores u 65. i 70, i Grizman u 85. minutu. Јedini pogodak za domaću ekipu postigao je Poljak Maciej Ribus u 20. minutu.

Lacio slavio u Kijevu

Lacio je u Kijevu uspio da se izvuče iz neprijatne situacije sa kojom je došao na revanš sa Dinamom i remija 2:2 u prvom meču.

Rimski klub je slavio 2:0, golovima Lukasa Leive i Stefana de Fraja.

Olimpik Marsej je pokazao da je bolji od Atletik Bilbaa, drugom pobjedom u međusobnom duelu. Francuzi su vodili 2:0,

Injaki Vilijams smanjio, da bi dva minuta kasnije Aduriz dobio crveni karton i ugasio posljednju nadu.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Lajpcig, remijem protiv Zenita u Sankt Petersburgu.