latinica  ћирилица
15/03/2018 |  11:57 | Autor: SRNA

Marinković uvjeren da će Vlada stati u zaštitu radnika Fabrike duvana

Predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike duvana Banjaluka Miroslav Marinković rekao je da je uvjeren da će Vlada Republike Srpske u skladu sa ranije potpisanim Memorandumom sa vlasnikom fabrike "Bulgartabakom" stati u zaštitu radnika ovog preduzeća.
Fabrika duvana Banja Luka - Foto: RTRS
Fabrika duvana Banja LukaFoto: RTRS

"Uvjereni smo da će predstavnici Vlade Republike Srpske na sastanku koji bi sutra trebalo da se održi u zgradi Vlade u Banjaluci sa vlasnikom fabrike i sindikatima nastojati da dođu do najprihvatljivijeg rješenja u korist radnika i nastavka proizvodnje u ovoj fabrici", rekao je Marinković Srni.

Marinković je zaključio da je za radnike neprihvatljiva opcija gašenja fabrike, koju je ranije najavljivao vlasnik "Bulgartabak".

On je rekao da bi ovaj sastanak trebalo da bude održan sutra u 9.00 časova.

U Banjaluci je 27. februara održan sastanak predstavnika Vlade Republike Srpske, kompanije "Bulgartabak", Saveza sindikata Republike Srpske i Sindikata Fabrike duvana Banjaluka u vezi rješavanja problema u ovoj fabrici, nakon najave vlasnika o mogućnosti gašenja fabrike.

Vlada Republike Srpske potpisala je 9. aprila 2013. godine Memorandum o razumijevanju sa kompanijom "Bulgartabak".

Potpisanim memorandumom "Bulgartabak" se obavezuje da će u naredne tri godine zadržati postojeći broj radnika, investirati u modernizaciju fabrike i početi sa radom prepoznatljivih brendova.