latinica  ћирилица
15/03/2018 |  15:10 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

PEČAT (RTRS 20.10): Kako je Vukanović došao do imovine u Dubrovniku?

U Pečatu: Kako je Milorad Vukanović, predsjednik SNV Dubrovnik optuživao crkvu, a na sebe uknjižio izuzetno vrijednu i atraktivnu imovinu namijenjenu crkvi u Dubrovniku? Da li mu je u tome i kako medijski pomagao Nebojša Vukanović?
Pečat - Foto: RTRS
PečatFoto: RTRS

Vladislav Turnić bio je čuveni dubrovački doktor i veliki ktitor. Јoš za života njegovo djelo je postalo poznato svima u srpskom korpusu Dubrovnika, Hercegovine ili Hrvatske. Svima, osim onima koji su riješili da zagade njegovo djelo nakon njegove smrti.

Dio imovine kojom je raspolagao postala je plijen Milorada Vukanovića, iako je pokojni Turnić tu imovinu zavještao SPC u Dubrovniku.

Vukanović je, tvrdi rodbina, odradio prvo medijsku pripremu, a zatim i postao vlasnik izuzetno vrijedne kuće i zemljišta unutar dubrovačkih zidina.

U Pečatu i sljedeće priče:

- 22 godine od egzodusa 150.000 sarajevskih Srba: Zašto je Sarajevo "etnički" čist grad?

- Sukob političkih ideologija: O epohama Miloševića i Đinđića za Pečat govore njihovi najbliži saradnici Zoran Živković i Zdenko Tomanović!

- Bitka za sjeme: Zbog čega je Republika Srpska, jedina u regionu, svoju sjemensku kolekciju deponovala u Globani trezor sjemena u Norveškoj?

- Inovacije mladih Prijedorčana: Kako su programer i bankar proizveli prvo "rudarsko pivo"?!

Pečat, koji počinje u 20.10, možete da gledate i ovdje.