latinica  ћирилица
16/03/2018 |  09:15 | Autor: B92

Tramp sprema nove smjene

Američki predsjednik sprema još smjena u svom timu. Kako tvrdi "Vašington post" Tramp će najpre zamijeniti svog savjetnika za nacionalnu bezbjednost, H.R. Mekmastera.
Donald Tramp (Foto:  AP Photo/ Evan Vucci) -
Donald Tramp (Foto: AP Photo/ Evan Vucci)

Prema tvrdnjama tog lista, ta smjena neće uslijediti odmah. Takođe, kako piše "Vašington post", pozivajući se na svoje izvore, to nije jedina izmjena koju planira Tramp, koji je iznenadio svijet smijenivši iznenada državnog sekretara Reksa Tilersona prije par dana.

Navodno, na Trampovom spisku su i bivši ambasador SAD u UN DŽon Bolton i Kit Kelog, šef Vijeća za nacionalbu bezbjednost. "Veoma sam blizu onoga što želim da postignem u svom kabinetu", napisao je Tramp nedugo nakon što je Tilersona zamijenio dotadašnjim šefom CIA Majkom Pompeom.

Kako tvrdi " Vašington post" Tramp neće naglo smijeniti Mekmastera, da ga ne bi ponizio u javnosti, već polako i temeljno priprema njegovu smjenu i traži mu zamjenu, ističe "Post".

Naime, Mekmaster je general sa tri vojne zvijezde, ali je, što se Trampa tiče, previše rigidan i njegovi izvještaju koji po dnosi šefu države su predugački za slušanje. To je, navodno, Tramp rekao najbližim saradnicima.

Bijela kuća za sada nije reagovala na te tvrdnje, prenosi Rojters pisanje "Posta".