latinica  ћирилица
16/03/2018 |  15:21 ⇒ 18:49 | Autor: RTRS

Rekonstrukcija ulice Petra Velikog u Česmi (VIDEO)

U banjalučkom naselju Česma počinje rekonstrukcija ulice Petra Velikog, za šta je izdvojeno oko 750. 000 maraka. Radovi bi trebalo da budu završeni za 60 dana.
Banjaluka-naselje Česma - Foto: RTRS
Banjaluka-naselje ČesmaFoto: RTRS

Najfrekventnija ulica naselja Česma do sredine maja trebala bi da bude rekonstruisana. Uz novu saobraćajniću biće izgrađeni i trotoari.

Obnova saobraćajnice počela je na zahtjev mještana naselja Česma, u kojem živi 6.000 stanovnika.

- Ulica koja je ovakva kakva jeste, gdje nemamo ni metar trotoara, najveću opasnost predstavljala je za đake. Napokon dolazi do realizacije ovog projekta koji će promijeniti naselje u pozitivnom smislu, ističe Miladin Maličević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma.

Za rekonstrukciju ove ulice izdvojeno je oko 750.000 maraka, iz kredita Svjetske banke namijenjenim za obnovu od poplava 2014. godine, kada je stradala i infrastruktura u ovom dijelu grada.

- Spremi su svi uslovi za potpunu rekonstrukciju, biće tu obostrani trotoari, javna rasvjeta, autobuska stajališta, kanalizacijua, saobraćajnice širine šest metara, pojašnjava Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Ove godine za saobraćajne projekte grad izdvaja oko 10 miliona maraka za izgradnju šest kružnih raskrsnica, mosta i drugih saobraćajnica.