latinica  ћирилица
16/03/2018 |  16:17 ⇒ 18:48 | Autor: RTRS

Nastavak dogradnje Doma zdravlja Istočno Sarajevo (VIDEO)

Danas je potpisan Sporazum o drugoj fazi dogradnje Doma zdravlja Istočno Sarajevo, vrijednosti 584.000 KM. Radovi bi trebalo da budu završeni za četiri mjeseca.
Istočno Sarajevo: Dogradnja Doma zdravlja - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo: Dogradnja Doma zdravljaFoto: RTRS

Najdalje za petnaest dana trebalo bi da počne postavljanje stolarije, fasade i elektro-mašinski unutrašnji radovi na novom dijelu objekta Doma zdravlja koji će, nakon osposobljavanja, omogućiti i poboljšanje i proširenje spektra usluga građanima.

- Hitna služba će biti posebna cjelina, Centar za mentalno zdravlje, Centar za rehabilitaciju i Pedijatrija će preći u veće prostorije, zajedno sa dječijom stomatologijom - kaže Tijana Gavrić Mičić, v.d. direktora Doma zdravlja.

U okviru novih 1.000 metara kvadratnih biće mjesta i za pružanje usluga iz oblasti medicine rada i sporta.

- Zavod za medicinu rada i sport će zaokružiti cjelovitost pokrivanja cijele Republike Srpske otvaranjem centra u Istočnom Sarajevu, jer već imamo centre u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini i Trebinju - kaže Branka Šmitran Đurić, direktorka Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske.

Istovremeno, dogradnjom će se riješiti i pitanje trajnog smještaja Apoteka Istočno Sarajevo.

- Ono što je najbitnije je da će građani Istočnog Sarajeva, odnosno Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, kroz bolje infrastrukturne uslove sigurno imati bolju primarnu zdravstvenu zaštitu. To je najveća vrijednost ovog projekta - kaže Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Sredstva za finansiranje projekta obezbijedile su opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, koje su i osnivači Doma zdravlja, Јavna ustanova Apoteke Istočno Sarajevo, dok je za Zavod i Dom zdravlja sredstva doznačilo resorno ministarstvo.

- Opština Istočna Ilidža je za ovaj projekat izdvojila 60.000 KM, uz ono što je ranije uloženo. Takođe, bitno je naglasiti da se u budžetu opštine Istočna Ilidža nalaze i sredstva namijenjena za kupovinu sanitetskog vozila u vrijednosti od 70.000 KM - kaže Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Izabrani izvođač radova, preduzeće Mega projekt, obećava da će rok od 120 dana za završetak radova biti ispoštovan.