latinica  ћирилица
17/03/2018 |  13:56 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

Odžak- Redovna odbrana od poplava

Direktor Agencije za vodno područje rijeke Save proglasio je početak redovne odbrane od poplava u odžačkoj Posavini.
Opasnost od poplava - Foto: RTRS
Opasnost od poplavaFoto: RTRS

Iz Federalne uprave Civilne zaštite su naveli da se u skladu da prognoziranim hidrometeorološkim prilikama na vodnom području rijeke Save u FBiH očekuje dodatno povećanje vodostaja na ovom dijelu toka rijeke Save.

"O ovome su obavješteni pravno lice koje je zaduženo za sprovođenje mjera aktivne odbrane od poplava koje se odnose na zaštitne vodne objekte na poplavnom području odžačka Posavina, federalno Mnistarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i relevantne službe Civilne zaštite", navodi se u saopštenju.

Vodostaj rijeke Save jutros u 7.00 časova na vodomjernoj stanici Brod bio je 734 centimetra što predstavlja prast u odnosu na juče kada je izmjereno 712 centimetara, u Šamcu su izmjereno 582 centimetra, sedam više nego juče, a u Orašju 799 centimetra što je za pet više u odnosu na juče.

Na vodomjernoj stanici na Savi u Slavonskom Brodu dostignut je nivo od 730 centimetara pri kojem se proglašava mjere redovne odbrane od poplava, a na vodomjernoj stanici Slavonski Šamac preostalo je nešto manje od 70 centimetara do dostizanja navedenog nivoa.