latinica  ћирилица
17/03/2018 |  16:38 ⇒ 21:01 | Autor: RTRS

Pobjednici "Trke u kamenu" Mikić i Boškovićeva (VIDEO)

Ni snažan vjetar ni kiša nisu omeli takmičare koji su u Trebinju odmjerili snage u neobičnoj disciplini: trci na vrh planine Leotar. Bio je to izazov koji je privukao sedamdeset šest učesnika svih generacija.
Trebinje, nagrađeni učesnici - Foto: RTRS
Trebinje, nagrađeni učesniciFoto: RTRS

Treću "Trku u kamenu" organizovalo je planinarsko društvo "Vučiji zub" iz Trebinja.

Da li uopšte možete i ako možete za koliko vremena ćete se popeti na visinu od 377 spratova ? Naime tolika je visinska razlika, koju učesnici trke treba da savladaju na putu od grada do vrha Leotara. I to sve kamenitom planinskom stazom, uz izuzetno jak vjetar, pa i malo kiše.

Na stazi dugoj pet kilometara i dvjesta metara trebalo je savladati i uspon, i vjetar i kamenjar. Desetak takmičara je odustalo.

"Zadovoljni smo kako je sve prošlo, iako nam vrijeme nije obećavalo", rekao je Igor Škero iz planinarskog društva "Vučiji zub" Igor Škero.

Da im krš dobro leži pokazali su Crnogorci koji su pobjedili i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

"Sjajno je bilo. Јa inače treniram u kršu i volim ekstremne staze", istakla je pobjednica "Trke u kamenu" Miluša Bošković.

"Bilo je jakog vjetra. Ljuljalo me po pola metra, ali uspio sam i da pobjedim i da oborim rekord", dodao je pobjednik "Trke u kamenu" Miloš Mikić.

A čim završe jedan, ove entuzijaste čeka neki drugi izazov, neka druga vertikala, i trka sa prirodom. A ova je, kažu bila jedna od ljepših.