latinica  ћирилица
17/03/2018 |  21:50 | Autor: RTRS

Ćorić izgubio "dobijen" meč, Federer u finalu!

Rodžer Federer plasirao se u finale turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je pobijedio Bornu Ćorića sa 5:7, 6:4, 6:4.
Rodžer Federer - Foto: TANЈUG
Rodžer FedererFoto: TANЈUG

Hrvatski teniser odigrao je odličan meč, nije se uplašio prvog na svetu i bio je nadomak pobjede u dva navrata. Prvi put kada je imao set prednosti i 4:2 u drugom, tada je Federer bio na konopcima, mnogo je griješio i činilo se da bi Borna mogao da napravi iznenađenje.

Međutim, prvi servis mu je stao, Federer je lako dolazio do brejk šansi i uspeo je da uzme četiri gema u nizu i da izjednači u setovima.

U ranoj fazi trećeg seta činilo se da je prednost na Rodžerovoj strani, ali je Ćorić spasao brejk loptu asom i nekako ostao u igri sve dok u sedmom gemu nije najviše zahvaljujući briljantnim riternima došao do brejka i 4:3.

U narednom gemu imao je dvije gem lopte za 5:3, nije ih realizovao, onda je na brejk lopti napravio duplu grešku i više do kraja meča nije uzeo ni poen.

Federer će se tako boriti za rekordnu šestu titulu u Indijan Velsu, 28. iz Masters serije, a Ćorić će od ponedjeljka biti 36. na ATP listi.

Izvor: Sport Klub