latinica  ћирилица
18/03/2018 |  13:54 ⇒ 16:28 | Autor: TANЈUG

Јak plimni talas pogodio obalu Crne Gore (FOTO/VIDEO)

Јak talas plime pogodio je nekoliko primorskih gradova Crne Gore, ali prema izvještajima nadležnih službi i medija more se tokom noći povuklo.
Budva - Foto: vijesti.me
BudvaFoto: vijesti.me

Јužni vjetar je oslabio, pa je situacija pod kontrolom.

Nadležne službe i mještani Budve su sa 500 džakova pijeska "odbranili" Stari grad od jakog plimnog talasa koji je juče ugrožavao taj grad.

Јak prlimni talas nošen južnim vjetrom izazvao je problem i u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gdje je dodatno podignut ionako visok vodostaj rijeke Bojane.

Poplavljene su kućice i restorani duž riječne obale, a voda je potopila i ulcinjsku Veliku plažu.

Pojedina sela u okolini Ulcinja, duž rijeke Bojane, u blizini granice s Albanijom, odsječena su od svijeta i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima, prenose mediji.

Narastao je vodostaj Skadarskog jezera, pa stanovnici nekoliko sela u okolini jezera strahuju od poplava. Vodostaj na Rijeci Crnojevića je 143 santimetra.

Cetinje je, prema izvještaju lokane službe spašavanja, pod kontrolom, dok je u Nikšiću jak vjetar čupao stabla i saobraćajne znakove.

Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikedna najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umjeren do pojačan južni vjetar.