latinica  ћирилица
18/03/2018 |  14:17 ⇒ 15:04 | Autor: SRNA

Vukotić: Mektić najveća prijetnja po bezbjednost BiH

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić smatra da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić najveća prijetnja po bezbjednost BiH, jer neargumentovano govori o udruženjima iz Republike Srpske.
Duško Vukotić - Foto: SRNA
Duško VukotićFoto: SRNA

"Ukoliko je tačna informacija, koju je objavio jedan od portala, da su najveća prijetnja po bezbjednost BiH udruženja i pojedinci iz Republike Srpske, onda se može reći da je BiH sigurno najbezbjednije mjesto u svijetu", rekao je Vukotić Srni.

On kaže da bi o svemu trebalo da raspravlja Narodna skupština Republike Srpske i da će sve učiniti da tako i bude.

 

Vojvoda Slavko Alkesić iz Bileće izjavio je Srni da ne predstavlja nikakvu bezbjednosnu opasnost za BiH, te da se ne može staviti znak jednakosti između organizacija proisteklih iz otadžbinskog rata i Noćnih vukova sa vehabijskim pokretom.

"Ako su istinite tvrdnje pojedinih medija, ne predstavljam nikakvu bezbjednosnu opasnost za BiH, ni ja ni bilo ko koga je prozvao ministar bezbjednosti BiH - eksponent politike koja je stvarna opasnost po BiH, a naročito po Republiku Srpsku i njene institucije", istakao je Aleksić.

On je poručio da se njegova ratna prošlost može provjeriti kod sva tri naroda u BiH.

"Moja ratna prošlost može da se provjeri kod Srba, muslimana i Hrvata koji su čitav rat proveli na Grbavici. Ne može se staviti znak jednakosti između organizacija proisteklih iz otadžbinskog rata i Noćnih vukova sa vehabijskim pokretom", istakao je Aleksić.