latinica  ћирилица
18/03/2018 |  19:17 ⇒ 19/03/2018 | 10:08 | Autor: RTRS

Služba RTV takse nalazi načine da pomogne ugroženim kategorijama; U evidenciji nema molbe Milana Mandića

Povodom pisanja pojedinih medija iz Republike Srpske o načinima i metodologiji naplate RTV takse, služba RTV takse Radio-televizije Republike Srpske istiće sljedeće:
RTRS - RTV dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV domFoto: RTRS

Pomenuti predmet koji su pojedini mediji iz Republike Srpske uzeli kao primjer je iz 2007. godine. U periodu do 2013. godine stavovi tadašnjeg menadžmenta RTRS-a bili su da se zbog dugovanja mora tužiti svaki pojedinac. U prilogu pomenuti korisnik nikada se do sada nije obratio Inkaso službi ЈP RTRS, jer, potvrdiće to i sudovi u Republici Srpskoj, do sada smo uvijek imali razumijevanja za ovakve i slične situacije iako prema važećem zakonu koji se tiče naplate RTV takse, ne postoji mogućnost olakšica za socijalne kategorije, RVI, slijepa i slabovida lica.

Treba posebno naglasiti da Služba RTV takse svakodnevno u komunikaciji s građanima izlazi u susret i iznalazi načine da pomogne svim socijalno ugroženim nosiocima obaveze, demobilisanim borcima, invalidima i udruženjima proizašlim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Zakon kojim je definisana naplata RTV Takse ne garantuje povlašteni status, niti na bilo koji način izuzima pomenute kategorije, ali bez obzira na neophodnost poštivanja Zakona, Služba svakodnevno iznalazi nacine da olakša mogućnosti izmirenja nastalih obaveza svim građanima koji se obrate i kod kojih postoji opravdanost za primjenom posebnog pristupa.

ЈP RTRS u evidenciji zaprimljenih zahtjeva i molbi, nema evidentirano da se gospodin Milan Mandić obratio po bilo kom osnovu.

Svim građanima koji imaju poteškoća prilikom plaćanja RTV takse, pružena je prilika da se svakim radnim danom obrate Službi RTV takse putem brojeva telefona 051/339-911; 339-912; 339-816 ili na e-mail adresu: rtvtaksa@rtrs.tv