latinica  ћирилица
19/03/2018 |  11:09 ⇒ 11:12 | Autor: SRNA

Košarac: Bez nepravilnosti na tri biračka mjesta u Sergijev Pasadu

Predsjedavajući Grupe prijateljstva za srednju i istočnu Evropu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, u okviru posmatračke misije koja je nadgledala predsjedničke izbore u Rusiji, obišao je tri biračka mjesta u gradu Sergijev Pasad, 60 kilometara sjeveroistočno od Moskve, gdje nisu zabilježene nikakve nepravilnosti.
Košarac u Rusiji - Foto: SRNA
Košarac u RusijiFoto: SRNA

Na tim biračkim mjestima, na kojima je bilo registrovano oko 1.300 birača, nisu zabilježeni nikakvi incidenti koji bi remetili tok izbornog procesa, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Biračka mjesta bila su pokrivena video-nadzorom, a nakon obavljenog glasanja svaki birački listić bio je skeniran prije ubacivanja u biračku kutiju.

Košarac, koji je i predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu, u posmatračkoj misiji boravio je na poziv predsjednika Državne Dume Parlamenta Ruske Federacije Vjačeslava Volodina.

Košarac je bio dio grupe od oko 1.500 posmatrača iz 109 zemalja svijeta koji su nadgledali predsjedničke izbore.

Posmatrači su pokrivali neka od ukupno 97.000 biračkih mjesta, na kojima je pravo glasa imalo 108.968.869 birača u Ruskoj Federaciji.

Sa posmatračima, koji su u Moskvu stigli na poziv Državne dume, razgovarao je predsjedavajući Odbora za spoljne poslove Državne dume Leonid Sluckij, koji je pozdravio činjenicu da su se svi pozvani parlamentarci i predstavnici nevladinih organizacija odazvali pozivu da posmatraju predsjedničke izbore u Rusiji.