latinica  ћирилица
19/03/2018 |  11:11 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Fočanske odbojkašice bore se za osvajanje šampionske titule Srpske (VIDEO)

Fočanske odbojkašice bore se za osvajanje šampionske titule Republike Srpske.
OK "Maglić" - Foto: RTRS
OK "Maglić"Foto: RTRS

Muškarcima je nešto teže zbog izlaska iz Premijer lige BiH, ali vjeruju da će se nakon što obnove snagu, vratiti među najbolje.

Prvoligašice iz Foče znaju kako do uspjeha. Među njima je i Maja Mašić, koja 15 godina nosi dres Maglića, a osam godina je kapiten.

"Mi kao ekipa dobro funkcionišemo i to se vidi tokom naših utakmica", ističe Maja Mašić.

Marina Kapuran iz OK "Maglić" kaže da je odbojka kolektivni sport, te da tako i nastupaju na svojim utakmicama.

Nada se da će ući u Premijer ligu.

Pod budnim okom trenera, svjesne su da je formula uspjeha u njihovim rukama. U ovoj sezoni od sedamnaest utakmica, samo su jednom poraženi. 

"Dvije godine smo vicešampioni Republike Srpske i nadamo se da ćemo uz malo sreće, ovaj treću put konačno ući u Premijer ligu", navodi trener "Maglića" Vlado Vuković.

Muški dio kluba je 2016. godine iz 16 prvoligaških mečeva izašao kao pobjednik, kada su postali šampioni Republike Srpske. Kažu, zbog neobičnog spleta okolnosti na izlazu su iz Premijer lige.

Saobraćajna nezgoda, povrede igrača, oporavak, zlatne fočanske momke, ipak, nisu pokolebali.

Trener-kapiten "Maglića" Milan Matović čvrsto vjeruje da će, ako ostanu u ovom sastavu, ekspreno da se vrate u Premijer ligu BiH, sa eventualno jedan ili dva poraza.

Iz opštinske kase dobijaju nešto novca, kao i od Ministarstva porodice, omladine i sporta, te Nacinalnog parka "Sutjeska".

"Nabavili smo trenerke, još planiramo da kupimo opreme šta je potrebno", ističe Dejan Pavlović predsjednik OK "Maglić" Foča.

Fočanski odbojkaši i odbojkašice godinama nose titulu najboljeg sportskog kolektiva, prema izboru Opštinskog sportskog saveza.