latinica  ћирилица
19/03/2018 |  16:45 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

OC Јahorina: Novi sadržaji u ljetnoj sezoni (VIDEO)

Vrtoglavo dobra jahorinska zima moto je koji se ostvario. Čak i nakon 20 hiljada gostiju na planini prošlog vikenda i Festivala 84, vremena za predah nema. Već od danas, posjetom ministra trgovine i turizma Predraga Gluhakovića Istočnom Sarajevu, intenziviraju se aktivnosti na organizaciji EЈOF-a, olimpijade mladih, a iz Olimpijskog centra Јahorina najavljuju ljetnu turističku sezonu uz brojne nove sadržaje.
OC Јahorina - Foto: RTRS
OC ЈahorinaFoto: RTRS

Јahorina je veoma blizu cilja, 120 skijaških dana. 106 dana skijalište radi punim kapacitetom, ali nakon više od 20 hiljada posjetilaca Festivala 84, na Јahorini je danas neuobičajeno mirno.

Pokazali smo da smo spremni da organizujemo velike događaje, rekao je ministar Gluhaković, uz pohvale svim akterima i očekivanje da će Јahorina i Istočno Sarajevo Evropi i svijetu postati prepoznatljivi i po predstojećem EЈOF-u.

"Važno je da Evropa zna da se ovdje održava EЈOF... Vlada sve finansira, želimo da kontrolišemo naša sredstva", ističe ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković.

U infrastrukturu će Vlada Republike Srpske uložiti 2,5 miliona KM, a u logistiku EЈOF-a dodatnih milion i po maraka. Osnježavanje planine projekat je koji se nastavlja i nema bojazni da li će tokom olimpijade mladih biti snijega.

Čim zima prođe, nastavlja se postavljanje cjevovoda do jezera kapaciteta 90 hiljada metara kubnih, u koje je preostalo još da se postavi geo-membrana.

Direktor OC "Јahorina" Dejan Ljevnaić ističe da postoji još mnogo ideja za zabavne sadržaje, uključujući jezero kao ljetnu atrakciju uz biciklističke staze, zatim panoramsko razgledanje, skijanje na vodi, adrenalinski park itd.

Već 3. aprila održaće se završni dogovor o organizaciji EЈOF-a. Pod okriljem Vlade Republike Srpske jasno će se definisati obaveze svih aktera.

"Postigli smo konsenzus i sve vidimo kao razvojnu šansu", kaže gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Ministar Gluhaković dodaje da je korist od toga velika i da će predstojeći EЈOF pokazati snagu i veličinu.

Promocija EЈOF-a trebalo bi da bude zadatak diplomatsko-konzularne mreže, smatra Gluhaković i napominje da je Turistička organizacija Republike Srpske obezbijedila poziciju na najvećem evropskom sajmu turizma u Berlinu, gdje će se ubuduće predstavljati samostalno.