latinica  ћирилица
19/03/2018 |  18:29 ⇒ 21:27 | Autor: SRNA

Milo Đukanović predsjednički kandidat

Lider Demokratske partije socijalista /DPS/ Milo Đukanović kandidat je te partije za predsjednika Crne Gore na izborima zakazanim za 15. april, odlučilo je Predsjedništvo DPS-a.
Milo Đukanović - Foto: Getty Images
Milo ĐukanovićFoto: Getty Images

Đukanović izjavio je da je odluka da se kandiduje na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori izraz odgovornosti prema tekovinama i budućem razvoju te zemlje.

"Očekujem pobjedu u prvom krugu", rekao je Đukanović nakon sjednice Glavnog odbor DPS-a, koji je jednoglasno podržao prijedlog Predsjedništva za njegovu kandidaturu na predsjedničkim izborima.

On je istakao da je počastvovan odlukom da se njemu ukaže povjerenje da predstavlja partiju na predsjedničkim izborima dodajući da je važno da Crna Gora nastavi da igra pozitivnu ulogu promotera evropskih vrijednosti u regionu.

Đukanović je rekao da je Crnoj Gori potreban dinamičan razvoj i prevazilaženje problema.

"U DPS-u to vidimo kao jedan od važnih prioriteta, uz očuvanje stabilnosti i ubrzanje ekonomskog i demokratskog razvoja i radimo na mobilizaciji i homogenizaciji svih domaćih potencijala kako bi stvorili uslove da sa više snage odgovaramo na izazove sa kojim će se Crna Gora suočavati", naveo je Đukanović.

Prijedlog kandidata DPS-a, treba da bude dostavljen Državnoj izbornoj komisiji najkasnije do 26. marta u ponoć, koja do 28. marta u ponoć utvrđuje listu kandidata.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori će biti održani 15. aprila.