latinica  ћирилица
19/03/2018 |  21:58 | Autor: Blic

Kolarov novi kapiten Srbije, Matić zamjenik

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ovog ponedjeljka okupio je igrače uoči prijateljskih mečeva protiv Maroka i Nigerije. Pred ove mečeve došlo je do promjene, pa će novi kapiten nacionalnog tima biti Aleksandar Kolarov.
Aleksandar Kolarov - Foto: TANЈUG
Aleksandar KolarovFoto: TANЈUG

Lijevi bek Rome će zameniti Branislava Ivanovića koji je do sada obavljao tu funkciju, dok će Kolarova kada nije na terenu zamjenjivati Nemanja Matić.

- Zahvaljujem se selektoru na povjerenju da budem kapiten, dugo sam igrao sa Banetom, i posebna mi je čast da sam ga naslijedio. Tu bih stavio tačku, jer mnogo volimo da polemišemo, a nema nikakvih problema u ekipi. Nisam pričao sa Banetom, ali dugo sam ovde i znam da ću moći da se nosim sa trakom koju sam zadužio - rekao je Kolarov.

Iskusni defanzivac će prvi put kapitensku traku ponijeti u Torinu u petak (20.30), na utakmici protiv Maroka.

- Igrao sam na Olimpijskom stadionu u Torinu, čak mislim da sam dao i dva gola tamo, pa je ovo dobra najava za meč sa Marokom.

Selektor Srbije Mladen Krstajić je pored ovih promjena saopštio i da ima kadrovskih problema pred prijateljske mečeve.

- Drago mi je da smo se okupili. Što se tiče spiska, imamo problem sa Sergejem Milinković-Savićem, on je povrijeđen, stigao je i biće sa ekipom, Luka Milivojević ima problema sa ložom, Veljković će nam se priključiti u srijedu, a Vujadin Savić je teže povrijeđen. Novo ime je Nemanja Maksimović. Novi kapiten će biti Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić će ga zamjenjivati, dok Bane ostaje sa nama. Sa Ivanovićem sam pričao normalno, nema nikakvih problema, to su stvari koje se događaju - istakao je Krstajić.