latinica  ћирилица
20/03/2018 |  15:18 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Cvijanović: Saradnja sa Svjetskom bankom konstruktivna i dobra

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa delegacijom Svjetske banke koju je predvodio regionalni potpredsjednik za Evropu i Centralnu Aziju Siril Miler.
Predsjednica Vlade RS sa delegacijom Svjetske banke (foto:vladars.net) - Foto: RTRS
Predsjednica Vlade RS sa delegacijom Svjetske banke (foto:vladars.net)Foto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim ekonomskim i finansijskim temama u kontekstu rezultata koje je Vlada Srpske ostvarila sprovođenjem reformskih mjera, kao i projektima koji se implementiraju u Republici Srpskoj, a odnose se na "Željeznice Republike Srpske", projekat DPL-a i projekat podrške zapošljavanju.

Predsjednica Vlade zahvalila se predstavnicima Svjetske banke za dosadašnju podršku i pomoć, ocijenivši da je dosadašnja saradnja između institucija Republike Srpske i Svjetske banke konstruktivna i dobra.

Predstavnici Svjetske banke čestitali su Vladi Republike Srpske na uspješno sprovedenim projektima, posebno na danas potpisanom projektnom sporazumu koji se odnosi na restrukturisanje ŽRS, kojim će ovo preduzeće biti finansijski održivo.

Ovom prilikom razgovarano je i o mogućnosti nastavka programa energetske efikasnost za koji postoji velika zainteresovanost, naročito lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Predstavnici Svjetske banke predstavili su regionalni transportni projekat u koji bi bilo uključeno šest zemalja zapadnog Balkana i kojim bi se otvorile značajne mogućnosti za unapređenje saradnje i na trgovinskom planu. ​

Sastanku je prisustvovao ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zoran Tegeltija, direktorica Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Linda Van Gelder i šef Kancelarije ove međunarodne finansijske institucije za BiH i Crnu Goru Emanuel Salinas.