latinica  ћирилица
20/03/2018 |  16:28 ⇒ 19:25 | Autor: RTRS

U Srpcu i Gradišci sve više poplavljenih (FOTO/VIDEO)

U Srpcu i Gradišci, u nebranjenom području, sve je više poplavljenih kuća. Predstavnici Civilne zaštite evakuisali su najugroženija domaćinstva.
Poplave u Srpcu - Foto: RTRS
Poplave u SrpcuFoto: RTRS

Zbog porasta nivao Save tokom noći u Bajincima u opštini Srbac predstavnici Civilne zaštite i mjesne zajednice iz poplavljene kuće evakuisali su jednu porodicu.

 "Ne znamo kakvu noć očekujemo. ali ćemo se boriti i evo upravo smo sada pošto je voda ušla u dvije kuće jednu porodicu Tomić sa malim djetetom odvezli na sigurno", istakao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bajinci Nikola Dumonjić.

Srbac-poplave

U opštini Gradiška uzvodno od grada u Gornjoj Dolini predstavnici Voda Srpske počeli su sanaciju klizišta na nasipu što stanovništvu daje dodatnu sigurnost.

"Pa za sada ovo može ovako ostati dalje. Šta će biti ne znamo, ali dobro je i ovo što su zatvorili ove pukotine", rekao je Mile Perić iz Gornje Doline.

"Mogu reći da je to trebalo napraviti ljeti, prije dva - tri mjeseca dok nije bilo vode", dodao je Stevo Kučić takođe iz Gornje Doline.

Gradiška-poplave

Prema prognozama hidrologa, nivo Save u Gradišci i Srpcu sporije će rasti još tokom noći i sutra. Uzvodno od Gradiške na lokalitetu Јasenovac vodostaj stagnira.