latinica  ћирилица
20/03/2018 |  18:29 | Autor: SRNA

Netanjahu: Afrički migranti veća prijetnja od džihadista

Električna ograda duž granice sa Egiptom spasila je Izrael od napada džihadista, kao i talasa afričkih migranata, koji su još veća prijetnja za državu, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu.
Benjamin Netanjahu (Foto: screenshot-entebbenews.com) -
Benjamin Netanjahu (Foto: screenshot-entebbenews.com)

On je na konferenciji za novinare u izraelskom gradu Dimona rekao da bi Izrael bio meta žestokih napada terorista iz Sinaja da nije izgrađena ograda ili, kako je on rekao, još veće prijetnje dolaska ilegalnih migranata iz Afrike.

Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se u Izraelu trenutno nalazi oko 42.000 afričkih migranata, koji su uglavnom došli iz Sudana i Eritreje i da je Vlada naredila da hiljade njih moraju napustiti zemlju ili će, u protivnom, biti zatvoreni na neodređeno vrijeme, prenio je AFP.

"Govorimo o jevrejskoj i demokratskoj državi, ali kako možemo da obezbijedimo takvu državu uz dolazak prvo 50.000, a zatim 100.000 i 150.000 migranata godišnje? Nakon milion ili milion i po, možda bismo morali da se zatvorimo. Nismo se zatvorili, već smo izgradili ogradu", rekao je Netanjahu.

Izvor: SRNA