latinica  ћирилица
21/03/2018 |  11:06 | Autor: RTRS

Ronaldo objasnio zbog čega je nosio "najgoru frizuru svih vremena"

Dvije stvari su obilježile Svjetsko prvenstvo 2002. godine-spektakularne partije Ronaldinja, Rivalda i, prije svih, Ronalda, koji su nosili Brazil, koji se jedva doteturao na šampionat na Dalekom istoku, do titule prvaka svijeta. A tu je bila i spektakularno neobična frizura "prvog Ronalda", koja je konačno, nakon 16 godina, dobila obrazloženje...
 - Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Legendarni brazilski fudbaler (ili, uopšte, samo legendarni fudbaler) Ronaldo otkrio je da je frizura bila strategija kako bi se medijima skrenula pažnja sa njegove povrede.

O Fenomeno je odigrao sjajan turnir, igrajući kao najistureniji fudbaler u hibridnoj 3-4-2-1/3-4-1-2 formacija Luisa Felipea Skolarija.

U finalu, u kome je Brazil savladao Njemačku, on je postigao oba gola. Ronaldova frizura je bila nešto o čemu se govorilo tokom čitavog trajanja turnira u Јapanu i Јužnoj Koreji, a sada konačno znamo čime je ona motivisana.

"Imao sam problema sa nogom i svi su pričali o tome", prisjeća se Ronaldo, koji je, četiri godine ranije, zbog misterioznih zdravstvenih problema, jedva odigrao finale Mundijala u Francuskoj (tada je domaćin slavio).

"Odlučio sam da se ošišam, odnosno da obrijem glavu, ali da ostavim parče kose blizu čela. Došao sam na trening i svi su obratili pažnju na moju lošu frizuru. Svi su pričali o tome i zaboravili su na povredu. Tako sam mogao da budem smireniji i opušteniji, fokusiraniji na ono što moram da uradim na terenu", kazao je Ronaldo i dodao da nije ponosan na frizuru, ali da je to bio sjajan način da se "promjeni tema razgovora".

Ko zna, imajući u vidu da i sam ima problema sa povredom, a da mu blagi egzibiocionizam i sklonost ka eksperimentisanju ne manjkaju, možda se i Nejmar odluči na nešto slično uoči Mundijala u Rusiji.

Izvor: Agencije