latinica  ћирилица
21/03/2018 |  11:59 | Autor: RTRS

Alimpijević: Poremetila nas je atmosfera u Atini

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević kaže da je atmosfera u OAKA areni uticala na njegovu ekipu, stavljajući fokus na plej-of ABA lige.
Dušan Alimpijević (Foto: Nezavisne / ilustracija) -
Dušan Alimpijević (Foto: Nezavisne / ilustracija)

"Čestitke Panatinaikosu na pobjedi. Sjajno je igrati u ovoj areni i uvijek je odlična atmosfera. Ali, milsim da je upravo atmosfera bila najveći problem za nas, prije svega jer je uticala na to kako ćemo ući u meč. S druge strane, osim samog početka, odnosno pet, šest minuta u trećoj četvrtini, nemam šta da zamjerim svojiim igračima", rekao je Alimpijević.

Srpski i regionalni šampion poražen je na gostovanju u Atini u Evroligi (91:71), čime je izgubio i matematičke šanse da se domogne mjesta koje vodi u plej-of, pa sada može da se koncentriše na pohod na četvrtu uzastopnu titulu u ABA ligi i još jedan plasman u elitno takmičenje.

"Vidjelo se da je PAO više želio trijumf, kako bi se izborio za što bolje mjesto na tabeli pred start plej-ofa. Po meni, oni su jedan od četiri najsnažnija i najatletičnija tima u Evroligi. Što se nas tiče, rekao sam već da ne želim da se žalim kada nedostaje neko od igrača. Imam ih dvanaest na raspolaganju i to je to. Nalazimo se u specifičnoj situaciji jer nam slijedi veoma važan plej-of – čije nam osvajanje garantuje Evroligu i dogodine", istakao je trener crveno-bijelih komentarišući izostanke Nemanje Dangubića, koji je završio sezonu, i Pera Antića.

Tim sa Malog Kalemegdana već u četvrtak čeka okršaj u Pioniru sa prvakom Evrope Fenerbahčeom, dok je koliko u nedjelju na programu drugi meč polufinalne serije regionalnog takmičenja protiv Mornara u Baru.

Zvezda je bila ubjedljiva za vođstvo u seriji protiv crnogorskog sastava u prošlu nedjelju, a u finale ide prva ekipa koja stigne do dva trijumfa.

Izvor: B92