latinica  ћирилица
21/03/2018 |  13:11 ⇒ 13:35 | Autor: B92

Rasprodato svih 81.000 karata za Srbija - Brazil

Sve ulaznice za meč trećeg kola Svjetskog prvenstva u Rusiji između Srbije i Brazila su rasprodate.
Ulaznice za SP u Rusiji (Foto:fss.rs) -
Ulaznice za SP u Rusiji (Foto:fss.rs)

"Orlovi" će se 27. juna sastati sa "Selesaom" na zatvaranju grupe E, dok će trinaest dana ranije igrati sa Kostarikom u Samari, odnosno 22. juna sa Švajcarskom u Kalinjingradu.

Najjeftinija karta za duele grupne faze je 105 dolara, dok je najskuplja 210 dolara. Istovremeno, karte takozvane četvrte kategorije mogu da kupe samo državljani Rusije po simboličnoj cijeni od dvadesetak evra.

S druge strane, za okršaje sa Kostarikom i Švajcarskom ostale su samo ulaznice prve kategorije.

Ovo je potvrdio i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Јovan Šurbatović.

- Rasprodate su karte za utakmicu Srbije i Brazila, dok je još malo ostalo za mečeve sa Kostarikom u Samari i Švajcarskom u Kalinjingradu. Meč Srbije i Brazila jedan je od najtraženijih na turniru i vlada veliko interesovanje širom svijeta, ne samo u Srbiji i u Rusiji - rekao je Šurbatović u Ruskom domu, gdje je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin uručio prvih šest "navijačkih pasoša" za Mundijal.

Šurbatović je uvjeren je da će Srbija u Rusiji imati podršku kao da igra na domaćem terenu.

- Sam plasman na Mundijal je veliki uspjeh i ima posebnu težinu jer nastupamo u bratskoj Rusiji. S obzirom na istorijski dobre odnose dvije zemlje, ubijeđen sam da ćemo se u Rusiji osjećati kao na domaćem terenu i sa ćemo imati ubjedljivo najveću podršku na SP - zaključio je Šurbatović i poželeo srpskoj i ruskoj selekciji puno uspjeha na najvećoj fudbalskoj smotri.

Prema podacima FIFA, od prije sadam dana, do sada je prodato oko 1,7 miliona ulaznica za najveći događaj u svijetu sporta.

Mundijal je na programu od 14. juna do 15. jula, a Rusija je za ovu priliku ukinula bilo kakve vize za zemlje učesnice i njihove navijače.