latinica  ћирилица
21/03/2018 |  14:17 | Autor: RTRS

Milivojević: Bane je bio sjajan kapiten, ali ne smeta mi promjena

Vezista reprezentacije Luka Milivojević rekao je da je Branislav Ivanović sjajno obavljao posao kapitena, ali da nema ništa protiv promjene nosioca trake.
Milivojević: Bane je bio sjajan kapiten (FotoB92/AK) -
Milivojević: Bane je bio sjajan kapiten (FotoB92/AK)

Poslije šest godina, jedan od najboljih i najtrofejnijih defanzivaca u istoriji Srbije razriješen je kapitenske dužnosti od strane selektora Mladena Krstajića, koji je tu čast ukazao Aleksandru Kolarovu, dok će zamjenik biti Nemanja Matić.

"U fudbalu vlada teokratija jer da se svi pitamo – gdje bi nam kraj bio. Selektor je taj koji donosi odluke, a na nama je da slušamo. Meni je Bane šest godina bio kapiten i mislim da je sjajno uradio svoj posao, ali nemam ništa protiv promjene", rekao je kapiten Kristal Palasa.

Orlovi se posljednjih nekoliko dana pripremaju za prijateljske mečeve u Nacionalnom trening centru Staroj Pazovi. Srbija će najprije u petak igrati sa Marokom u Torinu, a potom četiri dana kasnije i sa Nigerijom u Londonu.

"Razmišljamo već o Rusiji. Imamo dvije jake provjere gdje ćemo moći da testiramo taktičke zamisli koje imamo i spremimo se za Mundijal. Maroko i Nigeriju su dvije selekcije koje igraju na Svjetskom prvenstvu i spremaju se kvalitetno kao i mi. Nema toliko veze da li igramo sa sličnim selekcijama sa onima koje su u grupi, važno je da su to dva kvalitetna tima protiv kojih možemo dobro da se spremimo i uigramo. Rezultat nije u prvom planu, najvažnija je priprema, uigravanje i podizanje forme".

"Orlovi" i "Super Orlovi" sastaće se na stadionu Barneta, popularnom "Hajvu" kapaciteta 6.500 mjesta.

"Ima dosta naših ljudi u Londonu, nije veliki stadion, a mnogo bi nam značila podrška. Mislim da će doći. Volimo da igramo u Srbiji, ali lijepo je i u Londonu" zaključio je Milivojević.

Izvor: B92