latinica  ћирилица
21/03/2018 |  19:02 | Autor: SRNA

Zbog snijega usporeno preko prevoja Rogoj, Han Pogled, Čemerno...

Zbog novog snijega na kolovozu usporeno se saobraća preko prevoja Rogoj na putu Trnovo-Foča, Han Pogled /Vlasenica-Han Pijesak/, te na putnom pravcu Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
ilustracija - Foto: SRNA
ilustracijaFoto: SRNA

Zbog izlivanja rijeke Save u mjestima Gašnica i Bistrica, na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

U toku su aktivnosti na postavljanju pontonskog mosta radi uspostavljanja saobraćaja na putnom pravcu Kozarska Dubica-Moštanica, a neposredno pored oštećenog mosta preko koga je ranije obustavljen saobraćaj, navodi se u saopštenju.

Na regionalnom putu Kifino Selo-Ulog-Klanci preko prevoja Morine obustavljen je saobraćaj zbog snježnih smetova.

Na ostalim putevima u Republike Srpske saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja.

U nižim predjelima vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, dok su na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja kolovozi zasniježeni.

Zbog nešto niže temperature iz AMS upozoravaju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Iz AMS navode da dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu čiste i posipaju kolovoz, tako da je zadovoljavajuća prohodnost, te vozačima preporučuju opreznu vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.