latinica  ћирилица
21/03/2018 |  21:17 | Autor: RTRS

Selak: Potrebna sistemska rješenja za podršku osobama sa Daunovim sindromom (FOTO)

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak izjavio je da su potrebna sistemska rješenja za podršku osobama sa Daunovim sindromom, kao i njihovim porodicama.
„Јa, sličan tebi, postojim“ - Foto: RTRS
„Јa, sličan tebi, postojim“Foto: RTRS

Selak je na manifestaciji pod nazivom "Јa, sličan tebi, postojim" kojom je u Banjaluci obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom, istakao da je podrška ovoj populaciji dužnost čitavog društva.

"Osobe sa Daunovim sindromom, sa svim svojim mogućnostima, moraju da budu uključene u zajednicu i budu ravnopravan dio društva , a dužnost svih nas je da im to omogućimo. Roditeljima djece sa Daun sindromom je takođe potrebna podrška i svi mi, kao društvo, moramo da se posvetimo iznalaženju sistemskih rješenja i unaprijeđenju postojećih", istakao je Selak.

„Јa, sličan tebi, postojim“

Manifestacija "Јa, sličan tebi, postojim" održana je u KC Banski Dvor,u organizaciji udruženja "Dajte nam šansu-Zvjezdice", gdje su se djeca sa Daunovim sindromom, kao i djeca i drugim poteškoćama u razvoju i njihovi prijatleji predstavili sa kulturno-umjetničkim programom koji su vrijedno pripremali proteklih mjeseci.