latinica  ћирилица
22/03/2018 |  12:36 ⇒ 14:34 | Autor: SRNA

Mitrović: Pomoć svim poljoprivrednim proizvođačima u Srpskoj

U Bijeljini je održana radionica na kojoj je predstavljen projekat razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima koji finansira Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede.
Bijeljina - poljoprivrednici - Foto: RTRS
Bijeljina - poljoprivredniciFoto: RTRS

Predstavljen je projekat razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima, koji finansira Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede /IFAD/ koji će, za razliku od dosadašnjih, obuhvatiti sve lokalne zajednice u Srpskoj.

Direktor Јedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stefan Mitrović, rekao je da je cilj radionice upoznavanje sa klasterskim načinom organizovanja u poljoprivredi, kao i da se u projektnom području identifikuju konkurentni lanci vrijednosti i zainteresovani učesnici iz sektora voća, povrća i sekundarnih šumskih plodova.

Vrijednost projekta je više od 10 miliona maraka. 

U radu skupa učestvovao je i direktor Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede kao i predstavnici udruženja, zadruga, opština, lokalnih razvojnih agencija i savjetodavnih službi, te otkupljivači. Skup je organizovala Јedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministartsvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srpske.

Izvor: D. Glišić/RTRS