latinica  ћирилица
23/03/2018 |  08:33 ⇒ 14:34 | Autor: SRNA

Počeo Јahorina poslovni forum

Na Јahorini se održava naučna konferencija "Јahorinski poslovni forum 2018", koju organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na konferenciji, koju je otvorio ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Јasmin Komić, učestvuje 90 poslovnih ljudi iz Mađarske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i BiH. Tokom održavanja ovog skupa, koji se održava sedmi put, biće predstavljena 44 naučna rada. 

Radu konferencije prisustvuje i ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković.

Gluhaković je rekao da ovaj forum pokazuje koliko je Јahorina značajna kao turistička destinacija i prepoznatljiv regionalni turističke brend.

- Drago nam je da se u vrijeme ekspanzije Јahorine ove zimske sezone održava i ova naučna koneferencija. Siguran sam da ćemo dobiti kvalitetne zaključke i da ćemo mi operativci - Vlada Republike Srpske i Ministarstvo trgovine i turizma - imati dobru osnovu za dalji rad, posebno u oblasti obrazovanja jer su danas ovdje sa nama i studenti ekonomskih fakulteta - rekao je Gluhaković novinarima.

On smatra da Forum zaslužuje da ima, ne samo konferencijski, nego i naučni dio, jer je izvjesno da nauka i obrazovanje, kao i rad na terenu, sigurno donose rezultate.