latinica  ћирилица
23/03/2018 |  08:53 ⇒ 08:59 | Autor: B92

Novak i Viktor poslije preokreta eliminisani

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u dubl kombinaciji sa Viktorom Troickim poražen je na startu Mastersa u Majamiju.
Novak Đoković i Viktor Troicki (Foto: https://twitter.com) -
Novak Đoković i Viktor Troicki (Foto: https://twitter.com)

Teniseri iz Srbije eliminisani su od dubl kombinacije Mektić/Peja rezultatom 4:6, 6:4, 10:3.

Novak je loše otvorio meč, jer je pretrpio brejk već u prvom servis gemu, u kojem je napravio dveij duple greške.

Hrvat i Austrijanac su prednost iskoristili da nastave da povećavaju prednost, ali je kod 4:1 uslijedila velika serija Srba. Polako su se Viktor i Novak vraćali, dva puta oduzeli servis rivalima, a onda je i Đokovićev ritern proradio. Tim udarcem je obezbijedio još jedan brejk, ujedno i set za 6:4.

Tokom drugog seta nije bilo toliko oscilacija u igri, teniseri su bili sigurni pri svojim servisima i poslije 32 minuta igre na semaforu je bilo 5:4 za Đokovića i Troickog.

Srpski igrači željeli su da ovde okončaju duel, međutim Mektić je odlično odservirao čime su došli do izjednačenja (5:5).

U narednom gemu Viktoru je pala koncentracija i izgubili su servis. Mektić i Peja su bili sigurni u njihovom najvažnijem gemu, što je dovelo do super taj-brejka.

U njemu su Hrvat i Austrijanac bili mnogo bolji (10:3), što im je na kraju i doneijlo pobjedu i plasman u drugo kolo Mastersa u Majamiju.

Međutim, najvažnije je da je Đoković igrao bez bola prvi put nakon skoro dvije godine, pa će biti spreman za prvo kolo singla, u kojem se sastaje sa Benoa Perom iz Francuske. Taj meč je postavljen za treći po redu na centralnom terenu Majamija i ne bi trebalo da počne prije 19.30 po našem vremenu.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 7.972.535 dolara, a Novak će zaraditi nove poene jer prošle godine nije nastupao.

Titulu brani prvi igrač na ATP listi Rodžer Federer.